Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű almafánk

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit.
  2. A tojást habosra verjük a cukorral és a sóval. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a felvert tojáshoz, majd belekeverjük a lereszelt almát is (előtte még érdemes kinyomkodni a levét). Ha túl lágy lenne az almás tészta, hozzáadunk még egy kis lisztet.
  3. Egy mélyebb serpenyőben egy ujjnyi olajat felforrósítunk és két kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát. A fánkokat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük és meghintjük fahéjas porcukorral.

Nézd meg videón, hogyan készül az almafánk

Ezek is érdekelhetnek

Friss