Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű almafánk

Hozzávalók

  • 60 dkg alma
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 18 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • Szóráshoz:
  • porcukor
  • fahéj
  • olaj

Elkészítés

    1. Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és állni hagyjuk egy kicsit.
    2. A tojást habosra verjük a cukorral és egy csipet sóval. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a felvert tojáshoz, majd belekeverjük a lereszelt almát is, előtte még érdemes kinyomkodni a levét. Ha túl leveses lenne az almás tészta, hozzáadunk még egy kis lisztet.
    3. Egy mélyebb serpenyőben egy ujjnyi olajat felforrósítunk és két kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát. A fánkokat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük és meghintjük fahéjas porcukorral.

    Videó! Így készítheted el az almafánk! >>>

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

     

     

     

     

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Egyszerű almafánk recept?


Magazin