Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszemélyes vacsora - Paradicsomos köles csirkemájjal

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg köles
  • 2 ek paradicsom konzerv
  • 10 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • majoránna
  • olaj

Elkészítés

    1. A kölest 1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy csipet sót adunk hozzá, és alacsony lángon főzni kezdjük.
    2. A fokhagymát és a hagymát felszeleteljük, 2 evőkanál olajat felhevítünk és beledobjuk őket.
    3. A csirkemájat megmossuk, szeleteljük és hozzáadjuk a hagymákhoz. Borsot, paprikát és majoránnát teszünk rá, megkeverjük és közepes lángon 5 percig pirítjuk. Ezután felöntjük 1 deci vízzel.
    4. Ha a köles megpuhult, és elfőtte a vizet, akkor hozzáadunk 2 evőkanál kockázott paradicsomot, vagy paradicsom konzervet. Összekeverjük és további két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
    5. Amikor a csirkemáj teljesen elfőtte a vizét, gyakran megkevergetve pirítjuk még 3-5 percet. Ha kóstolás után, valamelyik fűszert kevésnek érezzük, akkor pótoljuk.
    6. Akár összekeverve, akár külön-külön is tálalhatjuk.

    Lecsós-csirkés köles

    Mustáros-tejszínes csirkemáj

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin