Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszemélyes vacsora - Paradicsomos köles csirkemájjal

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
1 adag

Elkészítés

  1. A kölest 1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy csipet sót adunk hozzá, és alacsony lángon főzni kezdjük.
  2. A fokhagymát és a hagymát felszeleteljük, 2 evőkanál olajat felhevítünk és beledobjuk őket.
  3. A csirkemájat megmossuk, szeleteljük és hozzáadjuk a hagymákhoz. Borsot, paprikát és majoránnát teszünk rá, megkeverjük és közepes lángon 5 percig pirítjuk. Ezután felöntjük 1 deci vízzel.
  4. Ha a köles megpuhult, és elfőtte a vizet, akkor hozzáadunk 2 evőkanál kockázott paradicsomot, vagy paradicsom konzervet. Összekeverjük és további két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
  5. Amikor a csirkemáj teljesen elfőtte a vizét, gyakran megkevergetve pirítjuk még 3-5 percet. Ha kóstolás után, valamelyik fűszert kevésnek érezzük, akkor pótoljuk.
  6. Akár összekeverve, akár külön-külön is tálalhatjuk.

Lecsós-csirkés köles

Mustáros-tejszínes csirkemáj

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss