Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyiptomi padlizsánkrém (babaganush)

default user icon
1

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár karika csípős paprika
  • 2 evőkanál szezámmagolaj
  • 1 kevés ecet
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt sütőben alaposan megsütjük, amíg a héja egészen megpirul. Ezután eltávolítjuk a héját, a húsát kikaparjuk, és összetörjük egy villával.
    2. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a leturmixolt paprikát. Hozzáadjuk a szezámolajat, az ecetet, belenyomjuk a fokhagymát, és az egészet alaposan összekerjük. Tálalás előtt pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés

Igazi arab finomság. Mi piritóssal és húsokkal is szoktuk enni mártogatósként. Nagyon rá lehet szokni, mert nagyon finom!

Orsocska
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ereniklo
Hát én a szezámmag olaj heljet Tahinát raknék

Hasonló Receptek

Magazin