Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyiptomi falafel

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg lóbab
  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A babot 1 napra beáztatjuk, másnap lecsurgatjuk, lassú tűzön puhára főzzük, átpaszírozzuk.

    A megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a koriandert hozzáadjuk az átpasszírozott babhoz, jól elkeverjük, lassú tűzön összefőzzük.

    Ha kihűlt, kis pogácsákat formálunk belőle, megforgatjuk a felvert tojásban, majd a lisztben és a szezámmagban, serpenyőben forró olajban aranybarnára sütjük.

    Papírszalvétán leszárítjuk, kissé megsózva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

MartikaP
A zoldsegbol keszult fasirtok sajnos nagyon hajlamosak suteskor a szethullasra. Sutesenek titka a forro olaj! Ha az elso darabok szethullanak, szurjuk le az olajat, es forrositsuk ujra, ha eleg forro, nem hullik szet. Ha egy kicsit odaragad az edeny aljahoz a fasirtunk, nagyon ovatosan valasszuk el, ne szakadjon ki, mert igy is nagyon hamar szethullik.
Kovgig
Szia! Én abszolút száraz kézzel formáztam, és nekem is szétmállott az egész. Nem értem:(
amina7722
a falafel azert mallot szet suteskor mert vizes kezzel formaztad, mint a magyar fasirozottat.szaraz kezzel formazd es nem megy szet.
amina7722
a falafel azert mallot szet suteskor mert vizes kezzel formaztad, mit a magyar fasirozottat.szaraz kezzel formazd es nem megy szet.
Banyuci
Probáltam elkészíteni, de nem tudtam kisütni mert szétmálott az egész.

Hasonló Receptek

Magazin