Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyél, amit kívánsz! 6+2 egészséges reggeli-tipp mindenkinek

Mit eszel ébredés után? Pékárut, müzlit, vagy inkább a gyümölcsre esküszöl? Vagy, az első kávédig senki ne szóljon hozzád, aztán irány a munka? Minden típusnak ajánlunk egészséges reggeli változatokat!
A müzli-típusnak

A csokoládéval és olajos magvakkal bőven dúsított bolti müzlikeverékek sok zsírt tartalmaznak. Sokkal egészségesebb módszer, ha saját maga állítod össze a keveréket. Főzz fel 30 g zabpelyhet vagy pehelymixet némi tejben, keverj hozzá 4-5 szem mandulát vagy mogyorót, valamint friss gyümölcsöket. Tej helyett natúr joghurttal is készítheted, de a zabpelyhet ebben az esetben is fel kell főzni egy kevés vízben.

A gyümölcs-típusnak

Egészséges és tápláló - csak ne cukrozd meg! Extrafinom gyümölcsturmix: a pépesített gyümölcsöket keverd el 1-2 ek joghurttal és zsírszegény tehéntúróval. Az ínyencek 1 tk kókuszreszeléket is hozzáadhatnak!

A szendvics-típusnak

Törekedj arra, hogy teljes kiőrlésű vagy Graham-kenyeret válassz, a szeletek pedig vékonyak legyenek! Mivel teheted táplálóvá és egészségessé a szendvicsed? Zsírszegény felvágottal (3% alatti zsírtartalom) és sovány sajttal! Ám ami a lényeg: legyen rajta sok uborka, paradicsom és saláta, vaj vagy vajkrém helyett pedig mustár, paradicsompüré vagy ajvár.

A lekvároskenyér-típusnak

A vaj vagy margarin helyett a joghurttal elkevert vagy a magában felkent túró is ugyanolyan finom a lekvár vagy a méz alá, ráadásul jobban el is telíti az embert! Ha fogyókúrázol, a lekvár nem a legjobb választás, de szerencsére ma már kaphatók diabetikus termékek is.

A kakaóscsiga-típusnak

Sajnos a túrós táska, a kakaós csiga, a lekváros bukta és a csokis croissant is sok üres kalóriát tartalmaz, ezért a diétázók esetében egyik sem nevezhető ideális reggelinek... Ha mégsem tudsz lemondani az ízükről, a következő megoldás beválhat: a pékségekben, boltokban már kaphatóak a fenti finomságok miniváltozatai is. Kérj belőlük legfeljebb 2 darabot, ne szégyenlősködj, a mérleg ezt is leméri! Fogyassz el mellé egy pohár tejet és friss gyümölcsöt - de ne banánt!

A "csak kávét!” típusnak   

Nem telik el reggel anélkül, hogy ne inna meg  egy jó nagy bögre tejeskávét? Akár otthon készíted, akár egy kávézóban vásárolod, kérd zsírszegény tejjel, cukor helyett pedig édesítővel vagy mézzel ízesítsd!

 +2 tipp, hogy karcsú maradj

Az evés nem kényszer!

Reggelente egyszerűen nem bírsz enni? Ne aggódj, sokan vannak így ezzel! Ahelyett, hogy akkor is kényszerítené magát a falatozásra, ha nem éhes, inkább igyál meg egy nagy pohár gyümölcslevet!

Ne csúsztasd össze!

Főleg hétvégén esik az ember gyakran abba a hibába, hogy később kel, ezért aztán a reggelije (pl. sonkás-szalonnás rántotta, zsemle és egy kis édesség, csak mert jólesik) már-már ebédnek is beillik... Ha későn ébredsz, törekedj a könnyű falatokra, hogy aztán 2-3 órával később beléd férjen egy könnyű, egészséges ebéd.

A sikeres diéta pofonegyszerű titka: reggelizz! >>
Csábító, édes reggelik: a szuperegészségestől a kalóriabombáig >>
Duci amerikai vagy vékony francia - melyik a legfinomabb palacsinta? >>
Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss