Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyedül nem megy? Diétázz másokkal!

default user icon
MME
Ha másokkal vágsz bele az életmódváltásba, kölcsönösen buzdíthatjátok egymást, és az eredménynek is együtt örülhettek. De vigyázat, nem mindegy, kivel kezdesz közös diétázásba!

A fogyókúrázók többsége általában egyedül akarja felvenni a harcot a felesleges kilók ellen, pedig, akárcsak a hegymászásnál, segítőtársakkal együtt sokkal sikeresebb lehetne. Egyedül sokkal nehezebb változtatni a rossz étkezési szokásokon, és áttérni a helyes és tudatos táplálkozásra, mint másokkal közösen, sőt, így a rendszeres testmozgást is könnyebb betartani. Lássuk, mik az előnyei a különböző diéta-álomcsapatoknak!

Számolj le a kifogással, segítünk elkezdeni a diétát! >>>

A barátnőiddel 

Két nő, egy terv: jó ötlet, hiszen a barátnőiddel együtt „küzdve” sokkal nagyobb az esélyed a sikerre! A Harvard Egyetem egyik kísérletéből kiderült: az ugyanolyan nemű barátok tudják a leghatékonyabban támogatni egymást. Az egyetlen csapdalehetőség az, ha egyikőtök feladja a dolgot, szolidaritásból pedig a másik is így tesz. Fontos tehát, hogy erre a helyzetre előre felkészüljetek! Már a diéta előtt állapodjatok meg abban, hogy ha egyikőtök kicsit elengedi magát, és emiatt becsúszik mondjuk egy szelet torta, akkor másnap többet sportoltok.

A pároddal 

A partnereddel egyetértetek abban, hogy többet szeretnétek tenni a testetekért, egészségetekért? A siker érdekében fontos, hogy ne a párod, hanem elsősorban a saját magad kedvéért akarj változtatni! Ilyenkor a legnagyobb kihívás, hogy a felek közötti viszony végig partneri maradjon, és ne kezdjetek el versengeni. Ha sikerül kölcsönösen motiválnotok egymást, az sokat segít az új életmód megtartásában. Ha azonban úgy érzed, a partnered konkurenciát lát benned, inkább a barátnőddel fogyókúrázz. A versengés, hogy ki, hány kiló mínusznál tart, gátja lehet a tartós fogyásnak.

Fogyókúrás-csoportban 

Ezek a klubok igen sikeresek: ilyenkor elsősorban az elért eredménynek szóló kölcsönös nagyrabecsülés az, ami tartósan megerősíti az új, jobb táplálkozási szokásokat. Ha jelentősebb súlyfelesleg rakódott le rajtad, inkább egy idegenekből álló csoporthoz csatlakozz, mert így könnyebben győzheted le a felmerülő akadályokat. Ha viszont csak pár kilótól szeretnél megszabadulni, elég a közeli barátaid közül megnyerned néhányat a közös diétázásnak. A kutatások szerint a baráti körünk erősebben befolyásolja a súlyunkat, mint a génjeink és az öröklött hajlam. Minél egészségesebben élnek a többiek, annál egészségesebben élünk mi magunk is, a barátok ugyanis ösztönösen igazodnak egymáshoz. 

Így spórolj a kalóriákkal! >>>

A kollégákkal 

Ha a farkaséhség mindig délután, még a munkahelyén tör rád, és a környezetében mindenki csokit vagy chipset nassol, ezért te is ezt teszed, akkor garantáltan nem működik majd a diétád, sőt még hízhatsz is. Ilyenkor csak az összefogás segíthet! Osszátok be, ki melyik nap hoz valami finom és egészséges uzsonnát, például korpás kekszet és friss gyümölcsöt a többieknek is! Ha elkezdesz bontogatni egy illatos mandarint, előbb-utóbb a melletted ülők is inkább azt kívánják meg, nem a hízlaló csokit. Ha azonban minden erőfeszítésed ellenére nem tudod jobb belátásra bírni a kollégáidat az egészséges táplálkozás terén, akkor szedd össze az akaraterődet, mutass nekik jó példát: az egészséges ételek nem csak kilókban hoznak látványos eredményt, hanem a bőröd, a kisugárzásod is szebbé válik általuk. 

Így kerüld ki a fogyókúrás csapdákat! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss