Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyedényes carbonara spagetti

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti (vagy hosszú metélt)
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna (vagy bacon)
  • 1 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 1/2 csokor snidling (elhagyható)
  • 8 ek reszelt parmezán + a tetejére
  • 1 tk só
  • 4 ek olívaolaj
  • bors
  • zöldfűszer a díszítéshez

Elkészítés

    1. A metéltet vagy spagettit egy nagy edénybe tesszük. Egymás után hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, a vékonyan felkarikázott hagymát, a finomra vágott snidlinget, a 4 ek parmezánt, a sót és az olajat, majd megborsozzuk és felöntjük 7,5 dl vízzel.
    2. Közepes tűzön felforraljuk, és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 15 percig - félidőben hozzáütve a tojásokat -, vagyis, amíg az edény alján kb. 2 cm magas lé marad. Ekkor hozzáadjuk a maradék reszelt sajtot, és a lekapcsolt tűzhelyen, lefedve állni hagyjuk 5 percig.
    3. Végül átkeverjük, és parmezánnal megszórva, zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

    EGYEDÉNYES BOLOGNAI SPAGETTI>>> 

    PARADICSOMOS-TONHALAS SPAGETTI EGYSZERŰEN>>> 

    TEJSZÍNES-CITROMOS SPAGETTI>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin