Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyedényes bolognai spagetti

Hozzávalók

  • 10 dkg sárgarépa
  • 8 dkg zellergumó
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 25 dkg darált marhahús
  • 20 dkg spagetti
  • 1/4 tk csilipehely
  • 2,5 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 dl vörösbor
  • bors
  • parmezán (vagy pecorino sajt)

Elkészítés

    1. A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk. A megtisztított salottát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A leöblített rozmaringot és petrezselymet lerázzuk. A petrezselyemleveleket lecsipkedjük, és a szárral együtt félretesszük.
    2. A lábosban vagy nagy serpenyőben felhevített olajon a darált húst erős tűzön, kevergetve morzsalékosra pirítjuk kb. 3 perc alatt. Hozzáadjuk a répát, a zellert, a paradicsomot, a salottát és a fokhagymát, majd további kb. 1 percig pirítjuk, és megszórjuk 1 tk sóval.
    3. Az edényt levesszük a tűzről, és a darált húshoz adjuk a spagettit, a rozmaringot, a petrezselyemszárat, valamint a csilipelyhet. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, a vörösborral és 4,5 dl hideg vízzel, majd fedő alatt erős tűzön felforraljuk. Ezután mérsékelt tűzön, fedő nélkül főzzük 12-15 percig, és közben többször átforgatjuk. Ha a tészta még nem puhult meg, hozzáadunk 3-5 ek vizet, és rövid ideig tovább főzzük. Végül a rozmaringot és a petrezselyemszárat kiszedjük. 
    4. A bolognai spagettit összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemlevelekkel és megborsozzuk. A reszelt sajttal kínáljuk.

    PARADICSOMOS-TONHALAS SPAGETTI EGYSZERŰEN>>> 

    EGYEDÉNYES CARBONARA SPAGETTI>>> 

    TEJSZÍNES-CITROMOS SPAGETTI>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin