Előkészítés: A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A mozzarella sajtot kis kockákra aprítjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját, kinyomkodjuk a magját, és a húsát apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a mozzarellával, a bazsalikommal és a paradicsommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formálunk belőle. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Melegen olaszos tésztákkal adhatjuk, hidegen paradicsomsalátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre