Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egybensült medvehagymás fasírt

90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szikkadt zsemléket áztassuk vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, alaposan nyomkodjuk ki.

Tegyük bele egy tálba a darált húst, és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemléket, az apróra felvágott medvehagymát, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kézzel gyúrjuk pár percig a masszát.

A sütőformát kenjük ki margarinnal (én szilikonos formát használtam, de azt is kikentem), majd lapogassuk bele a húsos masszát.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 65-70 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan fordítsuk át egy tálra.

Amíg a fasírt sül, készítsünk krumplipürét, és ezzel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss