Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben sült zöldséges fasírt

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Serpenyőben a vöröshagymát kevés zsiradékon világosra pirítom, majd benne a fokhagymát is megfuttatom.

Egy keverőtálba a kenyeret kézzel szétmorzsolom, majd a többi hozzávalót is hozzáadom, közben kóstolom, ízlésemre alakítom a fűszerezést. Amikor a massza szépen összeállt, hozzákeverem a zöldségkeveréket is.

A húsmasszát zsírozott közepes méretű tepsibe hosszúkás alakzatra formázom, tetejére zsemlemorzsát szórok. Közben a zsiradékot nagyon forróra hevítem, és mindenhol meglocsolom vele a fasírtmasszát (akkor jó, ha sistereg amikor locsoljuk). Kb. 1 dl vizet aláöntök, és előremelegített 200 fokos sütőbe tolom, fedetlenül sütöm.

Sütés közben legalább 3x saját levével meglocsolom, és kb. 45-50 perc alatt készre sütöm.

Sütés után legalább 15 percet pihentetem, majd szeletelem és tálalom ízlés szerinti körettel vagy főzelékhez feltétnek. Hidegen is kiváló, különféle zöldségekkel, salátákkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss