Elkészítés: Serpenyőben a vöröshagymát kevés zsiradékon világosra pirítom, majd benne a fokhagymát is megfuttatom.
Egy keverőtálba a kenyeret kézzel szétmorzsolom, majd a többi hozzávalót is hozzáadom, közben kóstolom, ízlésemre alakítom a fűszerezést. Amikor a massza szépen összeállt, hozzákeverem a zöldségkeveréket is.
A húsmasszát zsírozott közepes méretű tepsibe hosszúkás alakzatra formázom, tetejére zsemlemorzsát szórok. Közben a zsiradékot nagyon forróra hevítem, és mindenhol meglocsolom vele a fasírtmasszát (akkor jó, ha sistereg amikor locsoljuk). Kb. 1 dl vizet aláöntök, és előremelegített 200 fokos sütőbe tolom, fedetlenül sütöm.
Sütés közben legalább 3x saját levével meglocsolom, és kb. 45-50 perc alatt készre sütöm.
Sütés után legalább 15 percet pihentetem, majd szeletelem és tálalom ízlés szerinti körettel vagy főzelékhez feltétnek. Hidegen is kiváló, különféle zöldségekkel, salátákkal.