Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyben sült rozmaringos kacsa

Egyben sült rozmaringos kacsa

Hozzávalók

  • 1 db kacsa (kisebb)
  • 1 db alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ág friss rozmaring
  • 2 ek kacsazsír
  • őrölt bors (fehér)

Elkészítés

    1. A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges, megtisztítjuka tokoktól, és alaposan bedörzsöljükkívül-belül sóval és borssal.
    2. A hagymát meghámozzukés négyrészrevágjuk. Az almát héjastól négy felé vágjuk, majd eltávolítjuk a magházát.
    3. A negyedelt almát, vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket,2ág rozmaringgal együtt elosztjuk a kacsa hasában, és hústűvel összetűzzük a nyílást.
    4. A kacsazsírt elkenjük egy római tál alján, ráhelyezzük a kacsát, hozzádobjuka másik két rozmaring ágat, lefedjüka római tál tetejével és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) 2 órán át sütjük.
    5. Ha a kacsa megpuhult, levesszük a tál tetejét és további fél órára vissza tessszüksülni, de kb. 10percenként kivessszükés meglocsoljuka saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.

    GYÜMÖLCSÖS KACSASZÁRNY HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLIVAL ÉS ÉDESBURGONYA-PÜRÉVEL >>> 

    VADKACSASÜLT VÖRÖSHAGYMÁS ALMAPÜRÉVEL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin