A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges, megtisztítjuka tokoktól, és alaposan bedörzsöljükkívül-belül sóval és borssal.
A hagymát meghámozzukés négyrészrevágjuk. Az almát héjastól négy felé vágjuk, majd eltávolítjuk a magházát.
A negyedelt almát, vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket,2ág rozmaringgal együtt elosztjuk a kacsa hasában, és hústűvel összetűzzük a nyílást.
A kacsazsírt elkenjük egy római tál alján, ráhelyezzük a kacsát, hozzádobjuka másik két rozmaring ágat, lefedjüka római tál tetejével és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) 2 órán át sütjük.
Ha a kacsa megpuhult, levesszük a tál tetejét és további fél órára vissza tessszüksülni, de kb. 10percenként kivessszükés meglocsoljuka saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.