A meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát üvegesre sütjük a felforrósított olajon, majd hagyjuk kihűlni.
A kétféle darált húst egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a leöblített, finomra vágott petrezselymet, a mustárt, a tojásokat, a pirított hagymát, a zsemlemorzsát, a tejet, a megmosott, kimagozott és felaprított paprikákat, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.
A masszát nedves kézzel hosszúkás kenyérformára formázzuk. Egy kisebb, kivajazott tepsibe tesszük, öntünk mellé egy kevés vizet. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután a tetejét vékonyan megkenjük ketchuppal, és további 30 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.