Egyben sült karaj gazdagon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg csontozott karaj egészben
  • pár vékony szelet szalonna (pl. erdélyi)
  • 1 szál kolbász (én tettem bele lókolbászt és lángoltat is) karikázva
  • 1-2 fej hagyma karikázva
  • bors
  • fűszerkeverék
  • mustár

Elkészítés

    Elkészítés: Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst.

    A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk. Fűszerekkel megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük. Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.

    Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és visszatoljuk a sütőbe kicsit pirulni. Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a hús szaftjával (ha nem sült le)!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Farkas Bernadett 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom, nem fogod megbánni, a mustárral pedig ne spórolj! :)
Anita 4 évvel ezelőtt
Tetszik ez a recept es es fogom kesziteni,koszi...
juti0724 5 évvel ezelőtt
Kedves Suncika! Köszönöm szépen!:D Remekül sikerült, de én a tetejét befedtem még egy kis baconnal. Szuper a recept!
Farkas Bernadett 5 évvel ezelőtt
Kedves Juti0724! Én a husivarázst szoktam, azzal nagyon finom. :) Remélem még időben vagyok a válaszadással! :)
juti0724 5 évvel ezelőtt
Én holnap akarom megcsinálni, csak nem tudom, hogy milyen fűszerkeverékre gondolsz. Remélem, hogy még időben megtudhatom. Előre is köszönöm a válaszodat.
Farkas Bernadett 5 évvel ezelőtt
Kedves nijntjenyuszi! Nem fogod megbánni, ha kipróbálod! ;)
dekany adrienn 5 évvel ezelőtt
Ez hihetetlenül jól néz ki, tuti kipróbálom!!! Köszi:))
Farkas Bernadett 5 évvel ezelőtt
mozzarella! Kb. 1,5 óra plusz míg lesütöd. De edz függ attól, mekkora a karajod. Nézegetni kell.
Farkas Bernadett 5 évvel ezelőtt
Baltazar! Örülök, hogy ízlik. Hát sült hús lévén nem a legszaftosabb, de nekem annyira száraz sose lett. Meghát rövid karajból ízletesebb is.
Dr. Fábián Géza 5 évvel ezelőtt
\"Amikor megpuhult\" = kb. mennyi idő ? 1 óra ?

Hasonló Receptek

Magazin