Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben sült fasírt tojással, zöldséggel

1 4.3/5
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: 5 db tojást megfőzünk keményre. A zsemléket a tejes-vizes keverékbe belenyomjuk, beáztatjuk. A darált húst összekeverjük a reszelt hagymákkal, sózzuk, fűszerezzük, beleütjük az 1 db tojást, és összekeverjük a jól kinyomkodott zsemlékkel.

Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk, beolajozzuk, és alulra elhelyezzük a szalonnaszeleteket (kibéleljük vele). Erre kerül a darált húsos massza fele, a főt tojások és a zöldségkeverék, majd ezt a maradék hússal befedjük.

A sütőt 230 fokra előmelegítjük, az őzgerincformát tepsire rakjuk (mert kifröcsköl sütés közben), és 1 órán át sütjük.

Kivesszük, ráfordítjuk a tepsire a formát, lehúzzuk róla az alufóliát, és a szalonnákat ropogósra sütjük (ha van infránk 165 fokon, ha nincs,
akkor) 200 fokon sütjük készre.

Megjegyzés

Bármilyen körettel tálalható vagy főzelékekkel. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss