Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben főtt csirke rizzsel és arab fehérmártással

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét 1 kávéskanál sót tartalmazó vízben puhára pároljuk, a közben képződő habot leszedjük. A megpárolt csirkét kiemeljük, és lefedett edényben melegen tartjuk, a főzőlevet átszűrjük. Kb. 5 dl forró főzőléhez hozzáadunk 7 dkg vajat, és abban a rizst puhára pároljuk.

A fehérmártáshoz megolvasztunk 6 dkg vajat, és a hozzáadott liszttel habzásig keverjük, majd feleresztjük a még megmaradt főzőlével. Hozzáadjuk az őrölt fehérborsot, a szerecsendiót és 1 kávéskanál sót. Erős lángon néhány percig forraljuk. Ha kissé visszahűlt, belekeverjük a tejfölt.

Először a párolt rizst rakjuk a tálalótálra. A rizsen ízlésesen elrendezzük az időközben feldarabolt csirkét. A húst meglocsoljuk 1-2 evőkanál mártással, majd rászórunk 2 evőkanál reszelt sajtot. A fel nem használt mártást és a reszelt sajtot külön tálkákban tálaljuk.

Megjegyzés

Az egyik kedvenc. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss