Grog
A grogok a legmagasabb alkoholtartalmú téli italok, alapjuk rum vagy konyak. A grog egyszerűen elkészíthető, cukor és rum vagy konyak felhasználásával: egy grogospohárban ízlés szerint forró vizet vagy fekete teát cukorral elkeverünk, majd beleöntjük az alkoholt. Tejszínnel is kínáljuk. A forró italok legerősebbike feketeteával vagy tojássárgájával bolondítható.
Forralt bor
A forralt bor jellegzetes téli ital, nehéz munkanap után otthon vagy sportolás közben a szabadban egyaránt kínálja magát. Sokféleképpen elkészíthető, de bármelyiket választjuk, vörösbor, cukor, fahéj, szegfűszeg és a végén citromkarika kell bele. Ez az alapital (1 l vörösbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg, 2 szegfűbors, fél citrom), amit aztán sokféleképpen ízesíthetünk.
Nátha ellen például nagyon hatásos a magyar népi konyha receptje: az előzővel egyező mértékű vörösbor, cukor, fahéj, szegfűszeg mellé egy teáskanál csípős paprikakrémet vagy egy félbevágott cseresznyepaprikát keverünk, az egészet öt percig forraljuk, és forrón tálaljuk. A gyógyszer nagyon hatásos, zsebkendőt is adjunk mellé!
De ha senki nem beteg, a forralt bort gyümölcsösen is elkészíthetjük.
Meleg sör
A sörre nem csak nyáron gondolhatunk, hiszen különböző meleg italokat is készíthetünk belőle. A legegyszerűbb a meleg sör: fél liter sört egy lábasba töltünk, majd negyed liter tejet, cukrot (vagy mézet) és egy felvert tojást hozzákeverünk. Kevergetve felforraljuk, és máris poharakba önthető!