Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy filléres háztartási csodaszer - 6 dolog, amire kiváló a sütőpor

default user icon
MME
Torták, piskóták elengedhetetlen kelléke a sütőpor, legalábbis eddig csak erre használtad. Mostantól viszont már háztartási szerként is gondolj rá!

Lábra

Csökkenti az izzadást az alábbi paszta. Keverd össze a sütőport langyos vízzel, és a masszát kend a lábadra. Kis ideig hagyd rajta, majd töröld szárazra, és hintőporozd be a kezelt felületet.

Falra

A tapétán lévő zsírfoltot eltüntetheted, ha az érintett felületet többször bedörzsölödsütőporral, majd áttörlöd nedves ronggyal.

Kézre

Olajos kezed 1 csomag sütőporból, kevés vízből és fél citrom levéből készült keverékkel tisztíthatod meg hatásosan. Víz és kevés sütőpor segítségével tisztává varázsolhatod a sárgás, elszíneződött körmödet is.

Edényre

Tegyél sütőport a teáskannába vagy a csészébe, önts rá meleg vizet, és egy órát hagyd állni. Ezt követően mosd ki, és ha szükséges, mosogatószivaccsal dörzsöld át! Odaégett valami? Éjszakára áztasd 1 csomag sütőporral elkevert vízbe a fazekat.

Ruhára

Olcsón távolíthatod el sokféle foltot sütőporral. Csak szórd a pecsétre, hagyd egy órán át állni, és tedd a mosógépbe.

Függönyre, abroszra

Ragyogó fehérek lesznek a függönyök, ha a mosóporhoz egy zacskó sütőport is szórsz. A zsíros abroszt vagy ruhát vastagon hintsd meg vele, hagyd állni egy éjszakán át, végül mosd ki! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss