Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egy bombasztikus szilvás gyümölcskenyér

default user icon

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 bögre író
  • 3/4 bögre olaj
  • 1 db tojás
  • 1 tk citromhéj (reszelt)
  • 10 db szilva
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

    1. A lisztet a barna cukrot, a kristálycukrot, a sütőport és a sót összekeverjük.
    2. Egy másik tálba tesszük az írót, az olajat, a tojást és a citromhéjat, majd folyamatosan adagolva a száraz hozzávalókhoz adagoljuk, és csomómentesre keverjük.
    3. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magokat, végül a tésztához adjuk.
    4. Két gyümölcskenyér-formát kivajazunk és megszórjuk liszttel. Beleöntjük a tésztát és 180 fokon 70 percig sütjük. Ha  azt tapasztaljuk, hogy a tészta teteje, már barna, de a belseje még nyers, akkor fóliával letakarva süthetjük addig, amíg át nem sül.
    5. Porcukorról megszórva tálaljuk.

    Szilvás pite pudingos töltelékkel

    Szilvás-kókuszos lepény

    Almás-túrós lepény

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin