Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egszerű somlói

5/5

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 500 ml habtejszín (hulala)
  • 8 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 csomag főzés nélküli csokoládéspudingpor
  • dekor gyöngy

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
    2. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzá kanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.
    3. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
    4. Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémeket. A főzés nélküli pudingport (külön a csokoládésat és külön a vaníliásat) 4 dl hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével.
    5. A megsült piskótát kihűtjük, majd 3x3 cm négyzetekre felvágunk. A habtejszínt mély tálba öntünk és felverjük. Üveg tál aljába piskóta négyzeteket helyezünk, amelyre rákanalazzuk habos vanília krémet. Erre ráhelyezzük a felkockázott a maradék piskóta négyzeteket és rákanalazzuk a habos csokoládé krémet. Végezetül a felvert tejszínhabbal beborítjuk az egészet és dekor gyönggyel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek