Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egri húsleves gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg csont
  • 40 dkg marhacomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cikk zeller
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöld paprika
  • 1 cikk karalábé
  • 1 csipet bors
  • 10 dkg eperlevél tészta
  • 3 szál petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. Vizet forralunk, és beletesszük a csontokat. Ha ismét forr a víz, leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk a csontokat és a húst. Megsózzuk, és feltesszük főni l l vízben. Ha forrni kezd, takarékon főzzük tovább.
    2. 1 óra főzés után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
    3. Lehúzzuk a fazekat a tűzről, és állnihagyjuk 15 percig. A levest leszűrjük le, és egy tálbamerjük. Ezután beletesszük a zöldségeket és a feldarabolt húst.
    4. Az eperlevél tésztát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A levest a tésztával és frissen vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

      A legjobb húsleves receptek >>> 

      Marhahúsos receptek >>>

      Házias receptek a nagyi receptfüzetéből >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin