Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egri húsleves gazdagon

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. Az egri húsleves elkészítéséhez vizet forralunk, és beletesszük a csontokat. Ha ismét forr a víz, leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk a csontokat és a húst. Megsózzuk, és feltesszük főni 1 l vízben. Ha forrni kezd, takarékon főzzük tovább.
  2. 1 óra főzés után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
  3. Lehúzzuk a fazekat a tűzről, és állni hagyjuk 15 percig. A levest leszűrjük, és egy tálba merjük. Ezután beletesszük a zöldségeket és a feldarabolt húst.
  4. Az eperlevéltésztát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A levest a tésztával és frissen vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss