Elkészítés: A töltelékhez a tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre főzzük, és hozzákeverjük a citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát.
A palacsintákat megkenjük, egymásra helyezzük. A felső maradjon üres!
Egy nagy konyharuhát megnedvesítünk, megkenjük vajjal, közepére helyezzük a palacsintakupacot, gömb alakúra összekötjük. A közben felforralt vajas tejbe tesszük, és 15 percig főzzük. Kiszedjük, és meleg helyre állítjuk. Több gömböt is lehet csinálni.
Az öntethez a tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, kevés tejjel. Beleteszünk 10 dkg cukrot, vaníliát, tejet és felfőzzük. Hozzákeverjük a 2 dkg cukorral habbá vert tojásfehérjét, és ismét felforraljuk. A tűzről levéve beleöntjük a rumot.
A palacsintagömbökett tálra tesszük, leöntjük az öntettel, megszórjuk dióval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre