Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit a vízzel felengedünk és felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott és megtisztított egrest /ribizlivel is készíthetjük/, amit kissé szétnyomtunk, beletesszük a többi hozzávalót, és megfőzzük.

Tejben elkeverjük a tojássárgát, és a forrásban lévő leveshez adjuk. A tűzről levesszük, kihűtjük.

Hidegen tálaljuk. Tálaláskor megszórhatjuk kevés őrölt fahéjjal, vagy
kínálhatjuk fahéjas habgaluskával.

Megjegyzés

A tojássárgáját kevés cukorral keverjük habosra, és a tejjel fokozatosan engedjük fel. Piros ribizlivel a leves színe szebb lesz.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss