Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egreskrémleves habgaluskával

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 kg érett egres
  • 7,5 dl tej
  • 4 kanál tejföl
  • 1 kanál liszt
  • cukor
  • reszelt citromhéj
  • A habgaluskához:
  • 2-3 tojásfehérje
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: Az egrest megtisztítjuk, és kevés vízben sóval, cukorral nagyon puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük, majd szitán áttörjük.

Belekeverjük a lisztet, felhígítjuk a levével és tejjel. Ízlés szerint utánacukrozzuk és felforraljuk. Amikor
forr, beleteszünk 1 késhegynyi reszelt citromhéjat, a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.

A habgaluskához a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Cukorból vízzel sűrű szirupot főzünk, és azon forrón kanállal vékonyan belecsurgatjuk a habba. Közben habverővel állandóan keverjük.

Kanállal galuskákat rakunk a krémlevesre tálaláskor, mint a madártejre.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss