Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Égetett cukorkrém (crema de zahar ars)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 8 db tojás
  • 7 ek cukor
  • vaníliaeszencia
  • 1 ek liszt
  • A karamellhez:
  • 4 ek pergelt cukor

Elkészítés

    1. A cukrot, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk egy fazékban, majd amikor karamellizálódott, körbe-körbeforgatjuk a fazékban, majd hagyjuk kihűlni.
    2. A tojásokat felverjük a többi cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet, és ha az csomómentesen elkavarodott, akkor a tejet is hozzácsorgatjuk.
    3. A folyékony krémet beleöntjük a már megszilárdult karamellre a fazékba.
    4. A fazekat beletesszük egy tepsibe, amibe vizet öntünk, hogy vízgőzben tudjon készre sülni a desszert, majd 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÜLÉST VIDEÓN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin