Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 étel, amiről azt hitted, egészséges, pedig tele van cukorral

A legtöbb készétel rengeteg cukrot tartalmaz, így vásárláskor nem árt, ha kétszer is megvizsgáljuk a termékleírást. Ráadásul a cukor azokban az ételekben is erőteljesen jelen van, melyek egészségesként élnek a köztudatban. Íme 5 termék, amit egészségesnek hittél, pedig nem azok.

Teljes kiőrlésű gabonapehely

Ha gyümölcsös vagy csokis gabonapelyhet látsz, talán nem lepődsz meg, ha hozzáadott cukrot is találsz a hozzávalók között. De tudtad, hogy az egészségesnek mondott, teljes kiőrlésű reggeli is veszélyes? Egy ropogós, mézes gabonapehely 3 fánkra is elegendő cukrot tartalmazhat.

Aszalt gyümölcs

Az aszalt gyümölcs jól jöhet, de csak megfelelő mennyiségben. Figyelj a hozzávalókra, mert bizonyos fajták akár 7 fánkra elegendő cukrot is tartalmazhatnak. Ha igazán egészséges aszalt gyümölcsöt szeretnél, szerezz be otthonra aszalót és készítsd el magadnak, vagy próbálj meg minél kevesebbet fogyasztani a boltban vásárolt fajtákból.

Salátaöntet

Nem az első, hogy a salátaöntet a tiltólistára kerül, főleg a „light”, vagyis zsírmentes fajta. Az elvesztett aromákat rengeteg sóval és cukorral pótolják. Annyival, ami 3 fánkhoz is elegendő lenne.

Light jégkrém

Könnyű elhitetned magaddal, hogy ha a dobozon a light, a sovány vagy a cukormentes feliratot látod, akkor nem teszed tönkre a diétádat. Sajnos ezeket a jégkrémeket mesterséges édesítőszerekkel töltik meg, ami felérhet 4 fánkkal is!

Sportitalok

Igen, az ital is számít, ha a kalóriákat számolod. A bolti gyümölcslevek, üdítők és a sportitalok is rengeteg cukrot tartalmaznak. Akár 8 fánkra elegendő cukor is lehet egy sportitalban. Hiába van tele vitaminokkal vagy eletktrolitokkal az ital, nem éri meg a vizet elcserélni erre.

Ezek is érdekelhetnek

Friss