Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíts tökéletes szendvicset 4 lépésben - recepttel!

Az egészségtudatos táplálkozás egyre inkább előtérbe kerül minden háztartásban - ám hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ez nem csupán kevesebb só-, cukor és zsírbevitelt, és több vitamindús zöldség és gyümölcs elfogyasztását jelenti, hanem azt is, hogy a létfontotsságú fehérjéből is eleget fogyasztunk - például hús- vagy felvágott formájában.

A húskészítmények csakúgy, mint a húsok, a kiegyensúlyozott és változatos étrend fontos alkotóelemei, hiszen teljes értékű fehérjeforrások. A hazai és nemzetközi, egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlások szerint minden főétkezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét, amit 50 gramm (kb. 4 szelet) felvágottal fedezhetünk.

Ha egészségtudatosan táplálkozunk, akkor sem kell lemondanunk a húskészítményekről, hiszen a magas minőségű LIDL Pikok Pure termékek, ahogy azt a termékcsalád neve is mutatja (a „pure” jelentése = tiszta), a tudatos választás jegyében készültek,  húsból készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert (pl.: nitriteket és nitrátokat), ízfokozó nélkül készültek, csupán só és fűszerek felhasználásával. Kizárólag természetes összetevőkből állnak, adalékanyagtól és színezéktől mentesek. A kínálatban a cukor-, glutén-, és egyéb allergéntől mentes termékek is helyet kaptak.

A Pikok Pure márkanév alatt a Lidl polcaira kerülő sonkafélék mérsékelt energia- és alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, miközben hústartalmuk rendkívül magas, 94 százalék feletti, ennek köszönhetően fehérjetartalmuk is kiváló. Csirke- és pulykamellből, illetve sertéscombból készülnek, kedvező élettani hatásuk révén a fogyni szándékozók, vagy normál testsúlyuk megőrzésére törekvők is bátran beilleszthetik étrendjükbe. További előnyük, hogy tartósítószert és ízfokozót sem tartalmaznak, csak természetes összetevőkből állnak.

A Pikok Pure párizsik és virslik között pulyka- és sertéshúsból készülteket is találunk, a hústartalmuk a párizsik esetében 80, a virsliknél pedig a 90 százalékot is meghaladja, ennek köszönhetően fehérjetartalmuk 14-16 százalék között mozog. Tartósítószert,
ízfokozót és adalékanyagot sem tartalmaznak, a tesztelők szerint kellemes ízük a gyerekek és felnőttek körében egyaránt sikert arat.

A Pikok Pure szalámik és kolbászok mesterséges színezék, adalékanyag és ízfokozók hozzáadása nélkül, hagyományos füstöléssel és hosszú ideig tartó szárításos eljárással készülnek. A kínálatban a paprikás és csemege nemespenészes szalámi, Gyuláról és Békéscsabáról származó szeletelt kolbászok, valamint páros szárazkolbász található meg.

Az egészséges és ínycsiklandó szendvics - 4 lépésben!

1. Válasszunk friss teljes kiőrlésű pékárut - alternatíva lehet a teljes kiőrlésű tortilla lap is, melyből a szendvicshez hasonló tekercset (wrap) készíthetünk.

2. Számos tápláló krémmel lehet feldobni egy szendvicset. Készíthetünk zöldségfélékből avokádókrémet, padlizsánkrémet, cukkini krémet, diós-sárgarépakrémet, cékla krémet, de készen is vásárolhatunk hummuszt (csicseriborsó krém) vagy pesztót. Ne feledkezzünk meg az alacsony zsírtartalmú, kiválóan kenhető túrókrémekről sem.

3. Válasszunk feltétként kiváló minőségű, magas hústartalmú, adalékanyagoktól mentes felvágottat amelyek biztosítják szendvicsünkben a teljes értékű fehérjeforrásokat.

4. Mindenképpen tegyünk bele szezonális zöldségféléket is: karikára vágott kígyóuborkát, retket, sárgarépát, paprikát, hagymát, és/vagy salátaleveleket.

Rukkolás-prosciuttos szendvics

Hozzávalók:
1 db LIDL olivás stangli
1 evőkanál Baresa Pesto rosso
2-3 szelet Pikok Pure Prosciutto crudo
1 marék rukkola saláta
1/2 csomag Lovilio mozzarella
1 db paradicsom

Elkészítés: az olivás stanglit vágjuk hosszanti irányban félbe és kenjünk meg a piros pestoval, tegyük rá a Pikok Pure Prosciutto crudo sonka szeleteket, a karikára vágott mozzarellát és paradicsomot, majd az egy marék megmosott és lecsepegtetett rukkolát. Ízlés szerint csepegtethetünk bele egy kis extra szűz olíva olajat is. Összeborítva már fogyaszthatjuk is, vagy tehetjük a kész szendvicset egy jól záródó műanyag dobozba, így könnyedén magunkkal tudjuk vinni.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss