Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nehezen indul a reggel? 3 tipp, hogy energikus és jókedvű legyél

A nap első étkezése nagyon fontos, hiszen ekkor töltjük fel energiával a szervezetünket, ezáltal jótékonyan befolyásolhatjuk közérzetünket, így nem mindegy, hogy mit eszünk, mit iszunk, és mennyit. Segítünk, hogy már a hétvégi nagybevásárlásnál el tudd dönteni, mit teszel a kosaradba, hogy egész héten jól induljon a reggel!
1. Folyadék

A legtöbb táplálkozási szakértő hangoztatja, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel. Minden főétkezés, így a reggeli előtt is igyunk meg ½ l vizet vagy vizes alapú italt.

2. Heti étrend

Ha átgondoljuk, hogy mit szeretnénk az adott héten reggelire fogyasztani, könnyebb dolgunk lesz bevásárláskor. Az egészséges reggelihez hozzátartoznak a változatos, idénynek megfelelő gyümölcsök, magvak, zöldségek. Ezeket lehetőség szerint piacon vásároljuk meg. A gabonaféléket, pékárukat se hanyagoljuk el, hiszen a bennük található tápanyagok szintén nélkülözhetetlenek a szervezet számára.

3. Lisztek

A finomított búzaliszt - túlzott feldolgozottsága miatt - lényegesen kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, viszont jelentős a kalóriatartalma. Rendszeres fogyasztása esetén könnyen alakulhat ki túlsúly, szövődményként pedig különböző anyagcsere-, szív- és érrendszeri megbetegedések. Ellenben a teljes kiőrlésű lisztek sok fehérjét, értékes rostokat, zsírokat, szénhidrátokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak.

+1 MOZGÁS

Ha egy egészséges, kiadós reggeli után még némi sétára is szánunk időt, elmondhatjuk, hogy igazán jól indítjuk a napot, hiszen már 10-15 perc mozgás is elősegíti az anyagcsere beindulását.

Még több egészséggel kapcsolatos cikket találsz itt >>> 
Ha dietetikus szakértőnk Somogyi-Kovács Anita cikkerire vagy kíváncsi, ide kattints! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss