Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 szuperegészséges házi nass, ami nem hízlal!

A diéták egyik legnagyobb ellensége a kontroll nélküli, egészségtelen nassolás. Azonban ha okosan csinálod, remek kiegészítője lehet a mindennapi étkezésnek úgy, hogy nem hagy maga után felesleges kalóriákat és bűntudatot. Mutatunk 5 alternatívát, amit nyugodtan majszolhatsz akkor is, ha éppen fogyókúrázol, mert ezekkel nem viszel be felesleges, "üres" kalóriát a szervezetedbe!
fagyi helyett - fenséges jégkrémdesszert!

Fagyi helyett hűtsd le magad ezzel a jeges finomsággal: egy nagy pohár natúr joghurt, méz, a kedvenc gyümölcsöd, pár csepp vanília kivonat és egy kávéskanál kókuszolaj. Mindent tegyél egy tálba, turmixold le, majd jégkrémformába öntve, dobd be a fagyasztóba pár órára! A végeredményt imádni fogod - a bűntudatot elfelejtheted!

AMI MÉG BELEFÉR A DIÉTÁDBA: EGÉSZSÉGES NASSOLNIVALÓK FOGYNI VÁGYÓKNAK >>> 
Energiaszelet helyett - házi zabszelet

A bolti energiaszeletekben a cukor mellett más, olyan üres kalóriák is rejtőzhetnek, amelyek meggátolhatják a fogyást. Az otthoni változat azért is előnyösebb, mert rengeteg variációban, számos maggal, aszalt gyümölccsel, sőt, gluténmentesen is elkészíthető! Tízóraiként vagy desszertként is fogyaszthatod. 

popcorn helyett - sült csicseriborsó

Az előző nap beáztatott csicseriborsót szárítsd meg, majd egy tapadásmentes serpenyőben 17 perc alatt süsd meg őket. Tedd át egy tálba majd ízesítsd őket a kedvenc fűszereiddel. Ha szereted a pikáns ízeket, próbáld ki parmezán sajttal, citromhéjjal és őrölt fokhagymával ízesíteni.


sajtos mártogatós helyett - házi zöldségkrém

Könnyű elcsábulni a különböző ízletes mártogatósok és chipek láttán, de ha nem akarsz bűntudatot a rengeteg feleslegesen bevitt kalória miatt, válts házi zöldségkrémre, zakuszkára, padlizsánkrémre, körözöttre vagy humuszra. Nyers, ropogós zöldségekkel és gyümölcsökkel igazi kulináris élvezetben lesz részed anélkül, hogy megszegnéd a diétádat.

Itt találsz sok szuperegészséges mártogatós és szósz receptet! >>> 
chips helyett - Zöldség/gyümölcsszirom

Készítheted almából, körtéből, paradicsomból, sőt cukkiniból és céklából is! Maga a burgonyából készített chips is egészségesebb, ha otthon, magad készíted el, de az igazi hatásért kísérletezz más zöldségekkel is! Olvasd el a zöldségchipsekről szóló cikkünket, ahol 8 pofonegyszerű és isteni receptet is találsz! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss