Elkészítés: A puha margarint a tojásokkal és a cukrokkal géppel habosra keverem, majd mehet bele a reszelt répa, a gyömbér, a narancslé, a narancs héja és az összes hozzávaló. Kézzel keverem ki a tésztát, alaposan.
Az almákat meghámozom, 3 db-ot kisebb kockákra vágom, a másik kettőt gyufaszál méretűre reszelem zöldséggyalun.
Egy közepes méretű tepsit zsírpapírral kibélelek. Ráöntöm a tésztát, majd megszórom az almakockákkal. Az almaszálakat zsemlemorzsában, egy kis fahéjjal együtt átforgatom egy tálban, és rászórom a süti tetejére, borzasra.
Előmelegített sütőben 190 fokon legalább 40-45 percig sütöm.
Sokáig friss marad, és a karácsonyt idézi az illata.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre