Lila káposzta
Nem csak azért szeretjük a párolt lila káposztát, mert isteni finom köret, hanem azért is, mert rengeteg benne a C-vitamin, ami erősíti az immunrendszert és segít leküzdeni a betegségeket. Ráadásul tökéletesen passzol a rántott és a sült húsokhoz is!
Kelbimbó
A kelbimbót szerintünk vagy imádni vagy utálni lehet. Egy viszont biztos: magas rosttartalmának köszönhetően segíthet elkrülni a puffadást a karácsonyi vacsi után. Készítetted már csőben sütve? Imádjuk önmagában és köretként is!
Halételek
A halakban rengeteg omega-3 zsírsav található, ami segít szervezetünknek a D-vitamin termelésben, amire télen nagy szükségünk van. Így mindegy, hogy ponty, lazac vagy pisztráng kerül az asztalra, a testednek mindenképp jót teszel vele.
Gesztenye
A sült gesztenye nem csak a karácsonyi vásárban falatozva esik jól a téli hidegben, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ráadásul olyan zsírsavakat tartalmaz, amik a szívnek és a bőrnek is nagyon jót tesznek. Sütve vagy akár főzve, salátába keverve is isteni!
Tyúkhúsleves
Egy forró tyúkhúsleves nem csak a léleknek esik jól, hanem a testnek is. A benne található zöldségek ugyanis sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ráadásul a gőze az orrban és a torokban letapadt nyákot is feloldja. Nem fogod megbánni, ha ez lesz az első fogás az ünnepi asztalon!