Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 egészséges karácsonyi étel, amiből érdemes repetázni az ünnepek alatt

default user icon
MME
Ha a karácsonyi lakomára gondolsz, akkor valószínűleg nem az „egészséges” szó ugrik be először - hanem inkább a töltött káposzta, a majonézes krumpli és a rengeteg sütemény. De van néhány olyan ünnepi fogás, ami nem csak mennyei, de egészséges is. Ráadásul, ha ezek a finomságok szerepelnek a karácsonyi menüsorban, akkor az ünnepek alatt felkúszó plusz kilóktól is kevésbé kell tratanod.

Lila káposzta

Nem csak azért szeretjük a párolt lila káposztát, mert isteni finom köret, hanem azért is, mert rengeteg benne a C-vitamin, ami erősíti az immunrendszert és segít leküzdeni a betegségeket. Ráadásul tökéletesen passzol a rántott és a sült húsokhoz is!

Kelbimbó

A kelbimbót szerintünk vagy imádni vagy utálni lehet. Egy viszont biztos: magas rosttartalmának köszönhetően segíthet elkrülni a puffadást a karácsonyi vacsi után. Készítetted már csőben sütve? Imádjuk önmagában és köretként is!

Halételek

A halakban rengeteg omega-3 zsírsav található, ami segít szervezetünknek a D-vitamin termelésben, amire télen nagy szükségünk van. Így mindegy, hogy ponty, lazac vagy pisztráng kerül az asztalra, a testednek mindenképp jót teszel vele.

Gesztenye

A sült gesztenye nem csak a karácsonyi vásárban falatozva esik jól a téli hidegben, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ráadásul olyan zsírsavakat tartalmaz, amik a szívnek és a bőrnek is nagyon jót tesznek. Sütve vagy akár főzve, salátába keverve is isteni!

Tyúkhúsleves

Egy forró tyúkhúsleves nem csak a léleknek esik jól, hanem a testnek is. A benne található zöldségek ugyanis sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, ráadásul a gőze az orrban és a torokban letapadt nyákot is feloldja. Nem fogod megbánni, ha ez lesz az első fogás az ünnepi asztalon!

KARÁCSONYI MENÜ: 16 ÜNNEPI FŐÉTEL A WELLINGTONTÓL A TÖLTÖTT KÁPOSZTÁIG>>>

KARÁCSONYI MENÜ 5 TELJESEN HÉTKÖZNAPI HOZZÁVALÓBÓL>>> 

5 FURA KARÁCSONYI MENÜ A NAGYVILÁGBÓL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss