Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3+1 egészségtrükk amit eddig rosszul alkalmaztál!

Nap mint nap találkozunk hasznosnak tűnő egészségtrükkökkel, amelyek tartós fogyást, jobb közérzetet, erősebb immunrendszert ígérnek. Most megtudhatod, miért okoznak ezek több kárt, mint hasznot, és hogyan alkalmazhatod őket helyesen.
Minden nap citromos vizet iszom, hogy fogyjak

Mi történhet: Jó néhány diéta ajánlja, hogy naponta több alkalommal igyunk tömény vagy higított citromlevet, mert ez csökkenti az étvágyat, és fokozza a zsírégetést -de arról nem szólnak, hogy ilyenkor kockára tesszük a fogaink épségét! A citromban található sav ugyanis kioldja a fogzománcból a kalciumot és a foszfátot, emiatt a fogaink idővel érzékennyé válhatnak a hidegre és a melegre is, ráadásul hajlamossá válhatnak a fogszuvasodásra.

Tipp: Ha mégsem akarunk lemondani erről a módszerről, a citromos víz után minden alkalommal öblítsük ki a szánkat tiszta vízzel.

Mostantól nem eszem több húst

Mi történhet: Előfordul, hogy a kezdő vegetáriánusok túl sok késztermékkel és édességgel töltik meg a tányérjukat. Ha nem egészségügyi okból fogyasztunk kevesebb húst, hanem mert mondjuk lelkes állatvédők vagyunk, a döntésünk súlyos tápanyaghiányhoz vezethet, ha nem vagyunk elég körültekintőek!

Tipp: Az új étrend kialakításához kérjük táplálkozási szakember segítségét! A dietetikus megtanítja, mit mivel helyettesíthetünk, és milyen tápanyagok bevitelére kell fokozottan odafigyelnie annak, aki nem eszik húst. De válogathatnak a vegák számos könyv és főzőtanfolyam között is.

Csak természetes gyümölcscukrot fogyasztok

Mi történhet: Egyes kutatások szerint a joghurtokhoz, üdítőkhöz, müzlikhez felhasznált fruktóz hízlal, ugyanis a hagyományos cukorral szemben az egészségesnek kikiáltott gyümölcscukor nem okoz telítettségérzetet. A fruktóz csak addig egészségesebb a kristálycukornál, amíg benne van a gyümölcsben.

Tipp: Fogyasszunk friss gyümölcsöket, ugyanis ilyenkor a gyümölcscukor vitaminokkal, rostokkal, ásványi anyagokkal és más létfontosságú anyagokkal együtt kerül a szervezetbe.

+1 Minden nap takarítok

Mi történhet: A tisztaságmániában szenvedő gyermeke nagy eséllyel lehet allergiás vagy asztmás, ugyanis minél sterilebb környezetben él egy egészséges csemete, annál kevesebb olyan mikrofertőzéssel találkozik, amelyre pedig szüksége lenne ahhoz, hogy az immunrendszere megerősödjön.

Tipp: Csak akkor takarítsunk, ha tényleg szükség van rá, és csak szükséges mennyiségű fertőtlenítőszert használjuk. Részesítsük előnyben az ecettel vagy citromolajjal készített házi termékeket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss