Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egészben sült fogas

60 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • 1 db fogas kb. 80 dkg-os
  • 1 db citrom
  • 3-4 db nagyobb medvehagyma levél
  • petrezselyemzöld
  • kapor
  • Panírozáshoz:
  • liszt
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • Köret:
  • petrezselyem
  • főtt burgonya vagy sült hasáb burgonya.

Elkészítés

  1. A konyhakész halat kívül-belül sózzuk, beírdaljuk és állni hagyjuk kb. 20-30 percig. Hasüregét megtöltjük a zöldfüszer csokorral és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Gerincét a farok résznél és fejénél megroppantva formára igazítjuk, fogvájóval rögzitjük.
  2. A halat megforgatjuk a paprikás-zsemlemorzsás lisztben. Wokban olajat hevítünk, a halat beleállítjuk és a forróolajjal állandóan locsolva megsütjük.
  3. Citromkarikával díszítve és körettel szervírozzuk. Díszíthetjük a tálat medvehagyma levéllel, petrezselyemzölddel, kaporral is.

Megjegyzés

A hal méretének megfelelően alufóliából készítsünk hengert, amit a hasüregbe teszünk /a zöldfüszereket bennhagyva/ Így sütve megtartja formáját, a serpenyőben sem dől el. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss