Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egérke (fánk)

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 50 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 6 tojás
  • 5 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tejbe belekeverjük a sót és a cukrot, felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett lassan belecsurgatjuk lisztet. A tűzről levéve tovább keverjük, miközben óvatosan beledolgozzuk a tojásokat is.

    Az olajat felforrósítjuk, és megmártogatunk benne egy kanalat. A tésztából gömböket szaggatunk vele az olajba, és egymás után ropogósra sütjük őket. A kész fánkocskákat papírra szedjük.

    Tálaláskor kakaós vagy fahéjas porcukorral meghintjük. :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Abonta
Gyermekkorom kedvence! Imádtam, ahogy anya készítette...

Hasonló Receptek

Magazin