Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édesköményleves folyami rákkal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Megtisztítjuk, felkockázzuk és forró zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a hallét, a halkrémet és 7 dl vizet, majd az egészet felfőzzük. Forró vízben megmossuk a citromot, és vékonyan meghámozzuk. A héjat a sáfránnyal együtt a levesbe tesszük, és lefedve kb. 15 percig tovább főzzük. Meghámozzuk az édesköményt, a zöldjét félretesszük, a gumót megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A cukkínit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. A paradicsomokat leöblítjük, kimagozzuk és szintén felkockázzuk. A citromhéjat eltávolítjuk a levesből, amibe beleöntjük a vermutot, majd sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk az édesköményt meg a cukkínit, és további 5 percig főzzük. A paradicsomot és a rákfarkakat is beletesszük, de már csak összemelegítjük a levessel. Végül rászórjuk az édeskömény finomra vágott zöldjét.

Megjegyzés

Adagonként kb. 75 kalória, 8 g fehérje, 3 g zsír, 5 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 40 perc
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss