Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édesköményes tészta pirított magvakkal

Hozzávalók

  • 6 ek napraforgómag
  • 3 db paprika (piros)
  • 1 db édeskömény
  • 3 ek ghí vagy kókuszzsír
  • 1 csipet asafoetida (elhagyható)
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 1/2 ek kakukkfű
  • 25 dkg tészta (gluténmentes)
  • olíva olaj

Elkészítés

    1. A napraforgómagot zsiradék nélkül, szárazon megpirítjuk egy serpenyőben, majd félretesszük.
    2. A paprikát és az édesköményt megmossuk és vékony darabokra vágjuk. A zsiradékot forró serpenyőben felhevítjük, beletesszük az asafoetidát, és egy rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az édesköményt, az oregánót, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd hozzákeverjük a pirított napraforgómagot.
    3. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A zöldségraguhoz keverjük, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Megjegyzés

A tésztafélék gyorsan elkészülnek, változatos formában léteznek, és nagyon jó fehérjeforrások, ha magvakkal kombinálod őket. Ma a hűtőben körbenéztem, és megláttam néhány piros színű paprikát, majd elgondolkoztam, mit készítsek belőle. Elsőre a tészta villant be, de a paprika nekem túl tömény, ezért hozzátettem egy nagy édesköményt is. Az eredmény nagyon ízletes lett.

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin