Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát nyílt láng fölött vagy grillezős sütőben megsütjük úgy, hogy a héja fekete legyen. 10 percre zacskóba tesszük, légmentesen lezárjuk, majd kivesszük, és lehúzzuk a héját. Csíkokra vágjuk.
Az édesköményeket felszeleteljük, és hirtelen megpirítjuk az olívaolajon. A paradicsomot felkarikázzuk.
Egy tűzálló tálat kicsit kivajazunk, és felváltva belefektetjük az édesköményt, a krumplit, a paradicsomot és a paprikát. 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Közben a fetát lereszeljük, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, a szardellával, a tojásokkal és a tejjel összeturmixoljuk.
Egyenletesen a rakott zöldségekre öntjük, és visszatoljuk a sütőbe 15 percre. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre