Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édesköményes-szardellás rakott krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db édeskömény
  • 8 szardellafilé
  • 4 közepes krumpli
  • 1 paradicsom
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg feta
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 gerezd fok hagyma
  • bors
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk. A kaliforniai paprikát nyílt láng fölött vagy grillezős sütőben megsütjük úgy, hogy a héja fekete legyen. 10 percre zacskóba tesszük, légmentesen lezárjuk, majd kivesszük, és lehúzzuk a héját. Csíkokra vágjuk.

    Az édesköményeket felszeleteljük, és hirtelen megpirítjuk az olívaolajon. A paradicsomot felkarikázzuk.

    Egy tűzálló tálat kicsit kivajazunk, és felváltva belefektetjük az édesköményt, a krumplit, a paradicsomot és a paprikát. 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.

    Közben a fetát lereszeljük, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, a szardellával, a tojásokkal és a tejjel összeturmixoljuk.

    Egyenletesen a rakott zöldségekre öntjük, és visszatoljuk a sütőbe 15 percre. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További fotókat és érdekességeket a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin