Elkészítés: Az édesköményről levágom a külső, kissé megbarnult részeket, alaposan megsikálom, előbb félbe, majd a feleket nagyobb szeletekre vágom, néhány szép szálat félreteszek a kis zöld levelekből, a többi zöldet majd a petrezselyemhez adom. A póréhagymát megtisztítom, felkarikázom.
Kevés olívaolajon dinsztelni kezdem a pórét, majd hozzáadom az édesköményszeleteket, kb. 5 perc után beleszórom a zsályát, majd felöntöm a zöldséglevessel. Mérsékelt tűzön 20 percig főzöm. Közben apróra vágom a petrezselymet.
Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom az összevágott zöldeket, borsozom, botmixerrel pürésítem. Sűrű, zamatos leves a végeredmény, melyet kisebb leveses csészékben, a friss, ánizsos illatú édeskömény zöldjével tálalok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre