Édesköményes-paprikás minicroissant leveles tésztából

Hozzávalók

  • 6 darabhoz:
  • 10 dkg piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg édeskömény
  • 10 dkg bacon
  • 4 ág majoránna
  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 ek paprikakrém
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek tej
  • 2 dkg szezámmag

Elkészítés

    1.

    A kimagozott paprikát kockázzuk fel, az édesköményt hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra. A bacont és a majoránna lecsipkedett leveleit vágjuk egészen apróra.

    2.

    Nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk három részre, majd minden téglalapot vágjunk két-két háromszögre. Kenjük meg őket a paprikakrémmel, hintsük meg a majoránnával és a reszelt sajttal, majd halmozzuk rájuk a bacont, az édesköményt és a paprikát.

    3.

    A hosszabb oldalról indulva tekerjük fel a tésztákat. Kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

A legjobb, ha valamilyen félkemény sajtot, például trappistát, óvárit, edamit vagy cheddart használunk. Még különlegesebb, ha ezek füstölt változatát választjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek