A kimagozott paprikát kockázzuk fel, az édesköményt hámozzuk meg és szeleteljük vékonyra. A bacont és a majoránna lecsipkedett leveleit vágjuk egészen apróra.
Nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk három részre, majd minden téglalapot vágjunk két-két háromszögre. Kenjük meg őket a paprikakrémmel, hintsük meg a majoránnával és a reszelt sajttal, majd halmozzuk rájuk a bacont, az édesköményt és a paprikát.
A hosszabb oldalról indulva tekerjük fel a tésztákat. Kenjük meg a tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
A legjobb, ha valamilyen félkemény sajtot, például trappistát, óvárit, edamit vagy cheddart használunk. Még különlegesebb, ha ezek füstölt változatát választjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre