Édesköményes csirketál

default user icon

Hozzávalók

  • 1 egész csirkecomb (ha kicsi, akkor 2 db)
  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 1 gumó édeskömény
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • fekete bors
  • 1 ek őrölt római kömény
  • 1 ek koriander
  • 1/2 evőkanál kurkuma (elhagyható),
  • 1/2 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 1 dl tyúkhúsleves vagy csirkealaplé

Elkészítés

    1. A burgonyát felkarikázzuk, a sárgarépát hosszúkás csíkokra vágjuk vagy szintén felkarikázzuk.
    2. A zellert is feldaraboljuk, az édesköményt 4 darabba, a vöröshagymát karikákra vágjuk.
    3. Egy tálba teszünk 2 evőkanál olajat, a petrezselymet, a fűszereket, 1/2 dl húslevest és beleforgatjuk a csirkét. 1-2 órát pácoljuk.
    4. Egy nagyobb tálban összekeverjük a zöldségeket, a csirke páclevével meglocsoljuk és egy hőálló edénybe öntjük.
    5. A csirkét a tetejére helyezzük, meglocsoljuk a maradék húslevessel, alufóliával letakarjuk és 200 fokon 40 percet sütjük.
    6. Ezután az alufóliát levesszük és további 10-15 percig pirítjuk. Tálaláskor az édeskömény félretett, felaprított zöldjével megszórjuk.

Megjegyzés

Kiadós, laktató egytálétel. Aki nyersen nem szereti az édesköményt, annak így is biztosan ízleni fog!

Hajdu Beatrix
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek