Elkészítés: Az édeskömény külső, fás részeit zöldséghámozóval eltávolítom, kis leveleit lecsipkedem, felaprítom. A gumót előbb hosszában elfelezem, majd mindkettőt 3-4 mm vékony szeletekre vágom. A salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedem. A gránátalmából kiütögetem a rubinvörös magokat.
Egy méretes salátástálat kibélelek salátalevelekkel, elrendezem rajtuk a vékony édesköményszeleteket, megszórom gránátalmával, valamint a felaprított édeskömény-zölddel. Egy lime-ot felnegyedelek, díszítésként a tálra helyezem.
A másik lime levét az olajjal és sóval elkeverem, meglocsolom vele a kész salátát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre