Keress receptre vagy hozzávalóra

Édesburgonyás rétesbatyu (samosa)

Hozzávalók

  • 6 db réteslap (nagyméretű)
  • 50 dkg édesburgonya
  • 2 ek hagymacsíra
  • 1 ek korianderlevél (aprított)
  • 1 db chili
  • 2 csipet fahéj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 7 dkg vaj (olvasztott)
  • 1 db tojás
  • 1 ek római kömény
  • bors

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük,majd pürésítjük. Hozzákeverjük a sajtot, a hagymacsírát, a korianderlevelet, a fahéjat, az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott kimagozott chilit, és 1 tk mozsárban megtört római köményt. Sózzuk, borsozzuk.
    2. Enyhén nedves konyharuhára fektetünk egy réteslapot, megkenjük olvasztott vajjal. Erre jön egy másik, ezt is megkenjük, majd betakarjuk a harmadikkal. 4 egyforma csíkra vágjuk, majd ezeket keresztben félbe. A tojást felverjük, ecsettel megkenjük körbe a téglalapok szélét.
    3. Az egyik sarokba teszünk egy teáskanál tölteléket, felhajtjuk, majd addig folytatjuk a hajtogatást, míg egy háromszög alakú kis csomagot kapunk. A széleit kicsit összenyomkodjuk, hogy sütés közben jól összetapadjon.
    4. A tetejüket is megkenjük a tojással, majd megszórjuk a maradék római köménnyel. Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mártogatóssal vagy salátával fogyasztjuk.

     

Megjegyzés

Akár a maradék krumplipürét is felhasználhatjuk hozzá, csak előtte jól fűszerezzük be!

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin