Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édesburgonyás gofri

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg édesburgonya
  • 2 csipet só
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 ek reszelt narancshéj (elhagyható)
  • 7,5 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

    1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Egy csipet sót adunk hozzá, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük hűlni. 
    2. Közben elkészítjük a tésztát: a lisztet, egy csipet sót, a lágy vajat, a sütőport, a reszelt narancshéjat, a cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük egy fakanállal.
    3. A tejet felmelegítjük (éppen csak langyosra), hozzáadjuk a villával összetört, kissé pépesített édesburgonyát, és az így kapott masszát a lisztes keverékkel homogénre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk, és 1 óráig állni hagyjuk.
    4. Ezután a gofrisütőtelőmelegítjük, a tésztát pedig egyenletesen adagolva megsütjük benne. Porcukorral meghintve kínáljuk. Juharszirup és méz is illik hozzá. 

    ÉDESBURGONYA CHIPS>>> 

    KRUMPLIPÜRÉ ÉDESBURGONYÁBÓL>>> 

    ÉDESBURGONYÁS SZENDVICSKRÉM>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin