Elkészítés: Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá az őrölt koriandert, a sáfrányt, a gyömbért és a vöröshagymát. Süssük 1-2 percig aranysárgára, közben kevergessük!
Adjuk hozzá a répát, és öntsük fel a zöldséglevessel. Forraljuk fel, 5 perc után adjuk hozzá a batátát. 10 percig főzzük tovább a levest takarékon, majd adjuk hozzá a csicseriborsó felét. Vegyük le a tűzhelyről, és egy robotgéppel dogozzuk el a levest krémessé.
A végén öntsük bele a csicseriborsó másik felét is, a citromlevet és az apróra vágott fűszernövényeket is adjuk hozzá. Tálaljuk friss zsömlével vagy árpás pogácsával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre