Felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, majd a megtisztított és felaprított hagymákat 5 percig pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megmaradt olajat, valamint a megtisztított, felkockázott édesburgonyát, és együtt pirítjuk 3 percig.
A köményt és a kurkumát belekeverjük, majd felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, lefedjük, és közepes lángon 15–20 percig főzzük. Hozzáadjuk a leszűrt és lecsepegtetett csicseriborsót, majd további 3 percig együtt főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk és borsozzuk.
A kenyérkockákhoz felforrósítjuk az olívaolajat, majd megpirítjuk benne az egészben hagyott fokhagymagerezdet. Kiemeljük a fokhagymát, az olajhoz adjuk a felkockázott kenyérszeleteket, és ropogósra sütjük. A forró levest a kenyérkockákkal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre