Keress receptre vagy hozzávalóra

Édesburgonya-leves fokhagymás kenyérkockákkal

default user icon
1

Hozzávalók

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 db póréhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk kurkuma
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv
  • frissen őrölt bors
  • A kenyérkockákhoz:
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet kenyér (héj nélkül)

Elkészítés

    1.

    Felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, majd a megtisztított és felaprított hagymákat 5 percig pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megmaradt olajat, valamint a megtisztított, felkockázott édesburgonyát, és együtt pirítjuk 3 percig.

    2.

    A köményt és a kurkumát belekeverjük, majd felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, lefedjük, és közepes lángon 15–20 percig főzzük. Hozzáadjuk a leszűrt és lecsepegtetett csicseriborsót, majd további 3 percig együtt főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk és borsozzuk.

    3.

    A kenyérkockákhoz felforrósítjuk az olívaolajat, majd megpirítjuk benne az egészben hagyott fokhagymagerezdet. Kiemeljük a fokhagymát, az olajhoz adjuk a felkockázott kenyérszeleteket, és ropogósra sütjük. A forró levest a kenyérkockákkal kínáljuk.

    ÉDESBURGONYÁS GNOCCHI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Christinke (módosítva: 3 hónappal ezelőtt)  3 hónappal ezelőtt
Szerintem egy kis friss koriánderrel finomabb lenne...

Hasonló Receptek