Édesburgonya kukoricával

default user icon
4 4.1/5

Hozzávalók

  • 70 dkg édesburgonya,
  • 40 dkg fagyasztott kukorica,
  • 6 dkg vaj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    Az (édes)burgonyát héjában csaknem puhára megfőzzük. Meghámozzuk, karikára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a burgonyakarikákat és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 4-5 percig sütjük. A kukoricás burgonyát kitálaljuk és rámorzsoljuk a hideg vajat. Marhasült mellé, köretként kínáljuk.

Megjegyzés

Tudja-e, hogy
a Távol-Keleten és az egész amerikai kontinensen rendkívül népszerű édesburgonya íze a főtt gesztenyééhez hasonlít leginkább? A magyar ízlésnek azonban ehhez a recepthez is jobban megfelel a hagyományos burgonya.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

7 évvel ezelőtt
igazán csodás, hogy ez a recept kijön a vegák közt... tény, hogy nem kell bele hús, de hát a marhapöri az nem sárgarépa...
Gémesi Emese 9 évvel ezelőtt
Kipróbáltam zöldborsóval is. Nekem úgy is ízlett! ;)
Salánki Gáborné 9 évvel ezelőtt
Hol lehet venni édesburgonyát??? Én még nem láttam sehol.:((
11 évvel ezelőtt
Kismókus, hát hol látsz te itt olyat, hogy ez vega kaja?

Hasonló Receptek

Magazin