Elkészítés: A lisztet, a sót, a fűszerkeveréket és a cukrot egy nagyobb tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd a tejjel felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a simára kevert tojást, a ribizlit, a gyümölcshéjat, a mazsolát, és 7-8 perc alatt simára dagasztjuk. Kivajazott tálba tesszük, és 2 órát pihentetjük.
Ha duplájára nőtt, átgyúrjuk, és 12 zsemlét formázunk belőle. A kivajazott tepsiben 30 percet pihentetjük.
A sütőt 180 fokra állítjuk, és 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük a zsemléket.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a mázat: a tejet és a porcukrot összeforraljuk, míg kicsit besűrűsödik. A még forró zsemléket ezzel kenjük meg. Langyosan tálaljuk gyümölccsel, lekvárral vagy tejszínhabbal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre