Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes túrós zsemle

5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db zsemle
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál tejföl
  • A tetejére:
  • 4 dkg vaj
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük. Egy pillanatra (nem szabad megszívnia magát tejjel) megforgatjuk a kivájt zsemléket kívül-belül a tejben a tetejükkel együtt, majd megtöltjük őket a túrókrémmel.

    A túrókrémhez a túrót összetörjük, beletépkedjük a zsemlék belsejét, 2 tojás sárgájával, cukorral és a többi hozzávalóval összekeverjük, majd a 2 tojás felvert habját lazán beleforgatjuk.

    Papírral bélelt tepsibe helyezzük a megtöltött zsemléket, majd a kalapjukat is a fejükbe csapjuk, elosztjuk rajtuk a vajat, és megkenjük a lekvárral.

    200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Általában én is így készítem, nekem bejött.
Szityike
Kedves Gaby53! Köszönöm a javaslataidat, lehet, hogy tényleg nem volt egy első osztályú a zsemléim minősége. Nagy csalódás igazából nem okozott, mivel még aznap este a barátom az összeset eltüntette... tehát csak nem lehetett rossz... ő jobban szereti a ropogós dolgokat. Megfogadom a tanácsod, legközelebb több tejbe forgatom bele és jobb minőségű zsemlét választok. Köszönjük azért a receptet, és nem adom fel a próbálkozást, mert nagyon ígéretesnek hangzik. Üdv, Szityi
gaby53
Sajnálom, hogy csalódást okozott a zsemle! :( Anno nekem sem sikerült elsőre tökéletesre, - a tapasztalatom, hogy az sem mindegy hogy milyen a zsemlék minősége. Jó ropogós és nem puha a sütés végén a külső része, de keménynek nem szabad lennie! Kicsit több tejbe forgasd meg legközelebb a zsemléket, de eláznia nem szabad, és jó pékségből származó zsemlét ajánlok hozzá. (nem egyforma a zsemlék nedvességtartalma sem) Remélem legközelebb örömöd telik a végeredményben! üdv.Gaby53
Szityike
Ami kimaradt: Amúgy finom, ropogós és ehető, csak elsőre nagyon kemény volt... :)
Szityike
Sziasztok! Nemrég sütöttem meg a zsemléket és szerintem nem a várt eredményt kaptam: a zsömik annyira kiszáradtak, hogy kopogtatni lehet velük. :S Én nem erre számítottam sajna. (Mondjuk így utólag... a tejbe áztatott, aztán forró sütőben kisütött zsömle milyen lenne, ha nem ilyen?...) A töltelék íze viszont a párom szerint jó. :) A sütési idő viszont nekem 200 foknál kb. 10 perc volt, így is megégett a kalapjuk egy kicsit. Majd még megpróbálok variálni a recepttel, aztán leírom a tanulságokat, de várom az ötleteket, hogy ti hogyan készítettétek el, és milyen lett? Üdv, Szityi

Hasonló Receptek

Magazin